İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Mrt

Kadir Has Üniversitesi işbirliği ve Prof.Dr.Hasan DAĞ hocamızın sunumuyla, “Siber Güvenlik” konulu seminerimizi gerçekleştirdik. Hocamıza,üniversitemize ve katılımcı psikolojik danışmanlara teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesi ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şubesi bünyesinde ilçemizde bulunan meslek liselerinin tanıtımı amacıyla Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde bir gezi serisi gerçekleştirilmiştir.

Mrt

2022-2023 yılı sonunda Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketleri ile yapılan çalışmalar neticesinde 2023-2024 yılı Yerel hedefi “Sınır Koyma” olarak belirlenmiştir.

Mrt

Arel Üniversitesi işbirliği ve Uzm. Psk. Dan. Ece ÖZEL hocamızın sunumuyla, Etki Okulları ev sahipliğinde  yaptığımız "Okullarda BDT Eğitimi" konulu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Hocamıza, ev sahiplerine, üniversitemize ve katılımcı psikolojik danışmanlara teşekkür ederiz.

Mrt

Yakın Doğu Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz “Akran Arabuluculuk Atölyesi” çalışmasına katılımları için Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Gözüdok’a, Şube Müdürü Paşali Beşli’ye, ev sahipliği için Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Ufuk Balcı’ya, değerli hocamız Dr.Öğrt. Üyesi Nüket Gündüz’e ve katılımcı ilçemiz psikolojik danışmanlarına teşekkür ederiz.

Şbt

29 Şubat Perşembe günü 13.30-14.30 saatleri arasında, Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile Okul Psikolojik Danışmanı Emine ULU DÖNER tarafından, ilçemizdeki resmi / özel okullar ve kurumlardaki öğrenci velilerine yönelik   ‘Madde Bağımlılığı’  konulu çevrimiçi veli semineri gerçekleştirilmiştir. Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Madde Bağımlılığının Tanımı, Belirtileri, Etkileri ve Tedavi Yöntemlerinin anlatıldığı seminerimize katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca  iş birliği için Yeşilay Küçükçekmece Şubesine ve değerli hocamız Emine ULU DÖNER'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce ilçemiz özel eğitim öğretmenlerine yönelik, 27Şubat 2024 Salı günü 09.30-15.30 saatleri arasında Sefaköy Kültür Merkezinde Biruni Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Binyamin BİRKAN tarafından "Etkinlik Çizelgeleri:Bağımsızlık,Seçim Yapma ve Sosyal Etkileşimi Destekleme"konulu atölye çalışması gerçekleştirilecektir. Atölye çalışması için ayrılan kontenjan dolmuş olup yoğun ilginiz için teşekkür ederiz.

Şbt

Küçükçekmece RAM koordinesinde 15 Şubat Perşembe günü, 09.30-12.30 saatleri arasında Küçükçekmece Öğretmen Atölyeleri kapsamında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Murat Gözüdok ve Şube Müdürü Sn.Paşali Beşli müdürümüzün katılımlarıyla Bilsem öğretmenlerine yönelik seminer çalışması yapılmıştır.Ev sahipliği için Sabahattin Zaim Üniversitesine,değerli hocamıza ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Şbt

13 Şubat Salı günü 9.30-12.30 saatleri arasında, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu Konferans salonunda  özel eğitim sınıfı ve özel eğitim okullarında öğrenim görmekte olan otizmli çocukların velilerine yönelik seminer gerçekleştirilmiştir.Ev sahipliği için Gülseren Özdemir Uygulama okuluna,işbirliklerini için Tohum Otizm Vakfına,değerli hocalarımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem başı Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık hizmetleri toplantısı Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya sunumlarıyla katılım sağlayan Bahçelievler İŞKUR yetkilisi Caner ÖZER'e teşekkür ederiz.

Ock

Küçükçekmece İlçe kaymakamımız Sn. Mustafa ANTEPLİOĞLU ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Murat GÖZÜDOK kurumumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

4 Ocak Perşembe günü Sefaköy Uğur Okulları kampüsünde ilçemizdeki ortaokul ve lise kademelerinde görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenlere yönelik "Yeni Nesil Çalışma Becerileri Ve Yeni Meslekler" konulu seminer Dr. Öğr. üyesi Süleyman KAHRAMAN tarafından verilmiştir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Murat GÖZÜDOK'un açılış konuşmalarıyla başlayan seminer kapsamında; gelecekte ortaya çıkacak yeni meslek ihtiyaçları, makinelerin insan gücü üzerindeki etkisi, teknolojinin meslek seçimleri üzerindeki önemli gücü gibi konulara değinilirken; mesleki seçim ve değer belirleme basamağında olan ortaokul ve lise öğrencilerimize yapılacak mesleki danışma uygulamalarında atılması gereken yenilikçi adımlar tartışıldı. Süleyman KAHRAMAN hocamızın sunumu ardından söz alarak deneyim ve görüşlerini paylaşan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sn. Erol DEMİR, okullarda yapılacak mesleki yönlendirmeler konusunda fikir ve kaynak alışverişinde bulundu. Katkılarından dolayı değerli hocamız Sn. Dr. Süleyman KAHRAMAN'a, şube müdürümüz Sn. Erol DEMİR'e ve bütün katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Online kumar ve oyun bağımlılığının tanımları, nedenleri, önleme yolları ve hem gençler hem de ebeveynler için önerilerimizi içeren bültenimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ara

13 Aralık Çarşamba günü, 13.30-15.00 saatleri arasında 12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin velilerine yönelik olarak Arel Üniversitesi PDR Müdürü Elif DURMUŞ tarafından ‘Sınav Döneminde Ebeveyn Olmak’ konulu çevrimiçi seminer velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.